and into nature I go, 

to lose my mind and find my soul

 

Loop je vast?

Loop je vast in je werk als psycholoog en komen de 4 muren van je spreekkamer of praktijk letterlijk op je af? Ga je door een moeilijke periode en heb je last van klachten die niet op te lossen zijn met alleen een stapje terug doen en rust nemen?

Weet je diep van binnen dat je ergens onderweg verwijdert bent geraakt van jezelf en jouw interne drijfveer om anderen te helpen?

Ga met mij de natuur in. De natuur geeft je nieuwe inzichten die je in je dagelijkse werk niet snel zult vinden. Door naar buiten te gaan, creëer je weer ruimte om met een andere blik naar de situatie te kijken en tot een keuze of oplossing te komen dicht bij jezelf.  

  Herken je dit?

 

 • Dat jij vastloopt als psycholoog voelt als falen. Daar veroordeel je jezelf om.
 • Je voelt dat je de passie voor het vak dreigt te verliezen. Bij momenten begin je te twijfelen aan je eigen geschiktheid als psycholoog. Diep van binnen weet je echter wel dat dit is wat je te doen staat
 • Je hebt geleerd hoe je met je hoofd moet werken en situaties analytisch benadert. Je bent opgeleid om binnen kaders en protocollen te denken en te handelen en zo werk je ook, maar je voelt aan alles dat er meer is. Dat het anders mag. Maar hoe? Hoe kom je los van hoe het hoort als psycholoog?
 • Je hoopt door die ene studie of opleiding te volgen tot meer in staat te zijn dan jij je nu voelt. Maar het blijkt telkens niet de oplossing te zijn om meer vertrouwen in jouw eigen kunnen te ontwikkelen.
 • Je bent psycholoog en hebt een duidelijke visie, maar je vindt het lastig dit uit te dragen in je werk, want wat vinden anderen ervan? Mag ik mijn visie wel delen, het gaat toch niet om mij?
 • Je hebt mooie plannen om het verschil te maken in je werk, maar je ziet vooral beren op de weg. Jouw ideeën worden maar niet concreet en je komt maar niet in actie.
 • Je werkt vooral alleen en mist een sparringpartner. Iemand die het werkveld kent en het heeft ervaren hoe het is om je eigen pad te volgen. Je zoekt een stok achter de deur.

 

Hoe zou het zijn als je dat uitgebluste vuur in jezelf weer aanwakkert. Dat je meer rust en zingeving voelt in je werk als psycholoog. En meer vertrouwen voelt in de manier waarop je werkt.

1-op-1 traject

In dit traject trekken we samen de natuur in. Je gaat door de gesprekken en oefeningen die we doen weer met een nieuwsgierige blik naar jezelf en je werk als psycholoog kijken.

Je ontdekt wat jouw waarden zijn en hoe je die meer kunt leven. En je ontdekt waar jouw potentieel ligt welke je meer ruimte en aandacht mag geven.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van acceptance and commitment therapy (ACT), lichaamsgericht werken, traumaverwerking en psychotherapie.

Na dit traject ervaar jij:

 • Meer rust en ruimte in je hoofd
 • Een rotsvast vertrouwen in jezelf
 • Doen waar je echt energie van krijgt
 • Jouw unieke talent benutten
 • Ontspanning en lichtheid

1-op-1 traject

– 8 natuurwandelingen van 60 minuten
– Oefeningen en opdrachten op maat
– Tussendoor ben ik er voor je per mail en per app
– duur ongeveer 4 maanden

Bonus:
1. Inspirerende online masterclass waar je aan kunt deelnemen

2. Workshop in de natuur van 3 uur

Upgrade

Merk je tijdens het 1-op-1 traject dat je nog zou kunnen profiteren van een aantal extra wandelingen? Dan is er de mogelijkheid om het traject te upgraden:

– 4 natuurwandelingen extra
– Oefeningen en opdrachten op maat
– Tussendoor ben ik er voor je per mail en per app
– Totale duur ongeveer 6 maanden

Wat we concreet gaan doen

 • We maken natuurwandelingen* van 60 minuten op het Leersumse Veld. Tijdens deze wandelingen komen we tot nieuwe inzichten die jou verder helpen in jouw proces. Staan we stil bij wat aandacht nodig heeft en maken we stappen op weg naar jouw doelen.
 • De oefeningen en opdrachten die ik je tussendoor meegeef zijn op maat en zullen jou helpen om je nog meer de diepte in te laten gaan
 • Tussendoor ben ik er voor je per mail en per app, dus weet dat ik beschikbaar voor je ben mocht dat nodig zijn

  * In overleg is het mogelijk om de gesprekken online te plannen

 

Voor wie is dit traject?

Voor psychologen in loondienst, net startend met een eigen praktijk of al een aantal jaar een eigen praktijk. Psychologen die voelen dat het anders kan en mag. Die hun talent, visie en potentie willen benutten, het verschil willen maken. Los willen komen van kaders.

 

Rosa - GZ-psycholoog

"Veel onrust op mijn werkplek zorgde voor stress klachten en ik merkte dat ik iets moest veranderen om dit vol te kunnen houden. Tijdens het traject heb ik o.a. mogen ontdekken hoe bij mij patronen van rationaliseren en zorgen voor anderen zijn ontstaan en mogen experimenteren met voelen en naar mijn intuïtie luisteren. Het is lastig dit te omschrijven zonder het clichématig over te laten komen, maar ik kan echt zeggen dat ik daar nu veel meer op durf te vertrouwen. Ik hoef mijn pad niet meer precies uit te stippelen en weet niet waar het me zal brengen, maar ik weet (voel!) wel dat dit de weg is. Karin is warm, eerlijk en open en combineert inzichten met praktische en concrete oefeningen. Samen wandelen door het prachtige gebied voelde elke keer als een cadeau aan mezelf. Ik ga de toekomst dichter bij mezelf en met meer gevoelens van rust tegemoet."

Bart - Basispsycholoog

"Ik ben in contact gekomen met Karin, omdat ik de behoefte voelde mijn zoektocht te delen en weer dichter bij mezelf te komen als mens en als psycholoog. Door samen op pad te gaan in de buitenlucht heb ik mijn eigen weg weer teruggevonden. Hierbij helpen de heldere reflecties, ervaringsoefeningen, open houding en gelijkwaardigheid in het contact met Karin. Karin heeft een heldere blik en legt op een vriendelijke manier de vinger op de zere plek. Ik ga met een gevoel van vertrouwen de toekomst tegemoet. Nogmaals dank."

FAQ – Veelgestelde vragen

Worden de trajecten vergoed door de zorgverzekering?

Ondanks dat ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond en dus bevoegd ben om te werken binnen de verzekerde zorg kies ik ervoor om met find & follow als psycholoog zonder bemoeienissen van zorgverzekeraars te werken. Dit geeft mij de ruimte om 100% van mijn aandacht te besteden aan jouw hulpvraag in plaats van het bezig zijn met ‘binnen de lijntjes’ werken.

Dit betekent concreet dat mijn trajecten niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt is wellicht gedeeltelijk vergoeding mogelijk. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekeraar.

Wat zijn andere opties voor vergoeding?

– Mogelijk heb je vanuit jouw CAO een opleidingsbudget/vitaliteitsbudget/duurzaaminzetbaarheidsbudget. Deze kun je ook gebruiken voor een traject bij find & follow
– Vraag bij HR of P&O afdeling na of ze een opleidings- of coachingsbudget hebben dat ingezet kan worden als werknemers dat nodig hebben
– Vraag bij je leidinggevende of directeur of er budget is voor persoonlijke ontwikkeling
– Als een (coachings)traject invloed heeft op je inzetbaarheid en effectiviteit op het werk is dit aftrekbaar van de belasting (als studiekosten en scholingsuitgaven)
– Het UWV kan jouw traject vergoeden als jij door stress en/of burn-out op dit moment niet in staat bent om te werken.  

Wat zijn de voordelen van een traject zonder tussenkomst van de zorgverzekering?

– Er hoeft niet verplicht een diagnose gesteld te worden voor een traject bij find & follow, anders dan een traject met tussenkomst van de zorgverzekeraar. Een gestelde diagnose kan een rol spelen in de hoogte van de premie bij het afsluiten van verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tevens kunnen sommige diagnoses impact hebben op je autorijbevoegdheid.

– Anders dan bij een traject met tussenkomst van de zorgverzekering hoef je bij find & follow geen verplichte vragenlijsten in te vullen.

– Er is geen sprake van maximale behandelminuten. Heb je behoefte aan meer afspraken dan is dat mogelijk.

– Wat weinig mensen weten is dat je bij een vergoed traject door de zorgverzekering altijd eerst je eigen risico moet opmaken. In veel gevallen betekent dat dat je sowieso €385,- zelf moet betalen. Als je jouw eigen risico hoger hebt ingesteld kan dat oplopen tot €885,-. Lang niet altijd wordt 100% van een behandeling vergoed, dus de kans is aanwezig dat je naast het eigen risico nog extra kosten moet betalen. 

Kan ik ook in termijnen betalen?

De kennismaking is geheel vrijblijvend. Er kan gekozen worden om het traject in twee termijnen te betalen of het gehele bedrag in een keer. Als je het totale bedrag in een keer wilt voldoen, betaal je na de kennismaking. Kies je ervoor om in 2 termijnen te betalen, dan betaal je de eerste termijn na de kennismaking en de overige termijn op de helft van het traject (na 2 of respectievelijk 3 maanden).

Wat is het werkgebied van de (buiten) psycholoog?

Mijn praktijkruimte bevindt zich in de open lucht op de Utrechtse Heuvelrug (regio Utrecht/Amersfoort). Zelf vind ik het Leersumse Veld een fijne plek. Als je dan toch de natuur in trekt dan maar gelijk naar een heel mooi gebied, vind je niet? (Mocht je liever op een andere plek afspreken op de Heuvelrug dan kunnen we dat afstemmen.)

Waarom zou ik kiezen voor wandeltherapie in plaats van normale therapie?

 • Het blijkt voor veel mensen makkelijker over lastige kwesties te praten als je naast elkaar loopt (i.p.v. tegenover elkaar zitten).
 • Wandelen werkt rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand (stresshormonen dalen – gelukshormonen stijgen).
 • Je bent zowel lichamelijk als geestelijk in beweging: je neemt stappen!
 • Een wandeling brengt stilte in je hoofd, waardoor je rust krijgt om te luisteren naar jezelf.
 • Wandelen geeft energie, maakt je alerter en creatiever.
  Bron debuitenpsychologen.nl

Wat is de achtergrond van de GZ-psycholoog?

Ik ben opgeleid als Gezondheidszorg (GZ-)psycholoog en gecertificeerd Buitenpsycholoog en daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie.

Benieuwd naar mijn opleidingen klik dan hier.

Ik ben geen psycholoog maar jouw begeleiding spreekt mij wel aan!

Ben je geen psycholoog maar wil je wel graag begeleiding van mij in de natuur? Geen probleem. Neem gerust contact met mij op! Dan onderzoeken we in een kennismakingsgesprek wat ik voor je zou kunnen betekenen. Voelt dit voor beide kanten goed? Dan gaan we aan de slag. Het allerbelangrijkste is immers dat er een fijne klik is tussen ons.