Personal growth is not a matter of learning new information but of unlearning old limits – Alan Cohen

Je bent masterpsycholoog

Als masterpsycholoog binnen de (G)GZ krijg je behoorlijk wat verantwoordelijkheden. Je werkt met een doelgroep met heftige problematiek, voert ingewikkelde diagnostiek uit en moet ook productie draaien. En dat terwijl je ook nog simpelweg ervaring op moet doen, vlieguren moet maken.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor en werk je onder supervisie van een regiebehandelaar of kun je vragen stellen aan collega’s. Maar vaak zijn zij ook degenen die jou beoordelen, wat weer meeweegt in jouw contractverlenging of eventuele doorstroming naar de GZ-opleiding. Hierdoor voel jij je wellicht niet helemaal vrij om je zo kwetsbaar op te stellen als waar je behoefte aan hebt.

Al met al heb je dus een verantwoordelijke functie en bevindt je je tegelijkertijd in een afhankelijke positie.

Wellicht herken je de volgende struggles?

 • Je voelt je nog ‘groen’ en onervaren
 • Je voelt je onzeker als je ziet hoe oudere collega’s werken
 • Je wilt jouw werk zo goed mogelijk doen en kunt dan ook best kritisch op jezelf zijn
 • Je werkt hard omdat je jezelf wil bewijzen vanuit de onderliggende angst niet goed genoeg te zijn
 • De verantwoordelijkheden die je krijgt, geven je soms een knoop in jouw maag
 • Je bent veel met werk bezig in je hoofd en vindt het moeilijk om het werk los te laten als je thuis bent
 • Eigenlijk snak je naar weekend aan het einde van een werkweek, zodat je even je hoofd leeg kunt maken door af te spreken met vrienden en leuk dingen te doen
 • Overdag wordt je zo opgeslokt door het werk dat je aan het einde van de dag pas begint te voelen wat het werk allemaal met je heeft gedaan
 • Je komt moe thuis en je hoofd zit nog zo vol van alles wat je weer hebt meegemaakt dat je kortaf kunt reageren op jouw partner
 • Je durft niet alles te bespreken tijdens werkbegeleiding omdat:
  – Er in de praktijk vaak niet voldoende tijd en ruimte voor is
  – Je prioriteit geeft aan de casuïstiek waar je mee bezig bent
  – Het niet veilig genoeg voelt
  – Je bang bent dat wat je vertelt het beeld van jou zal veranderen en consequenties heeft voor jouw beoordeling
 • Je hebt weinig of misschien wel geen andere masterpsychologen in jouw team of organisatie werken waarbij je af en toe als gelijkgestemden kunt ventileren of sparren

Eigenlijk zorgen de struggles waar je last van hebt ervoor dat je gespannen en met minder plezier naar je werk gaat. Je houdt het nog best wel vol maar het kost stiekem behoorlijk wat energie. Die onzekerheid die je voelt, wil maar niet afnemen, je blijft jezelf een groentje voelen. Alsof je eigenlijk helemaal niks weet en nog heel veel te leren hebt.

Je wilt zo graag andere mensen helpen

maar…

je merkt ook dat het al een hele klus is om zelf alles een beetje in balans te houden. Dat maakt de twijfels aan jouw eigen kunnen alleen maar sterker.

Hoe zou het zijn…

Als je een plek hebt buiten jouw werk waar je deze struggles kunt bespreken? Waar je kunt sparren met masterpsychologen die in hetzelfde schuitje zitten? Waar je begeleiding krijgt van twee ervaren GZ-psychologen die hun kennis en vaardigheden inzetten om je te helpen groeien en ontwikkelen maar ook open en eerlijk hun struggles delen?

Een groep waar binnen je kunt ventileren, delen, sparren, reflecteren, groeien en ontwikkelen. Als psycholoog én als mens.

Sluit je dan aan bij een van de jaargroepen voor masterpsychologen die we organiseren

Met deze groep gaan we een jaar lang samen aan de slag onder onze begeleiding. We gaan ontdekken waar jouw kracht ligt als mens én als psycholoog. We houden je een spiegel voor als dat helpend is, zijn een klankbord voor je als je er behoefte aan hebt. We dagen je uit als je door angst of twijfel wordt tegen gehouden. We zijn een vangnet voor je als je het even niet meer weet. We lachen met je als het even anders liep dan gepland. We leren samen van elkaars stappen en ervaringen.

Ik ben Karin van Maurik, 30 jaar, getrouwd en ik heb een zoontje. Oorspronkelijk heb ik medische psychologie gestudeerd en in 2016 heb ik de opleiding tot GZ-psycholoog afgerond. Mijn ervaring heb ik opgedaan binnen de psychiatrieafdeling van een ziekenhuis en de Basis GGZ. In 2019 heb ik de (spannende) stap gezet om find & follow te beginnen en zoals je kunt lezen op deze website, richt ik mij op masterpsychologen die door een moeilijke periode gaan (burn-out/verlieservaring). Mijn spreekkamer is de prachtige natuur die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Deze stap heb ik gezet nadat ik gedwongen werd door overspanningsklachten stil te staan en eens goed naar mijn gevoel te gaan luisteren, naar waar ik écht blij van word. Lees hier meer over mijn verhaal. 

Samen met Iris begeleid ik de jaargroepen voor masterpsychologen.

Iris Vrieling is 48 jaar, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Na een studie ontwikkelingspsychologie en methodologie heeft Iris op diverse plekken gewerkt (onderzoek, beleid en in de ouderenzorg). In 2011 is ze gestart binnen de psychiatrie. In 2012 heeft ze de GZ-opleiding afgerond. Daarnaast is ze nu EMDR practitioner en cognitief gedragstherapeut (VGCT). Ze heeft ervaring in de Specialistische én de Basis GGZ. In 2019 is ze gestart met een eigen bedrijf. Van hier uit werkt ze ad interim binnen GGZ instellingen, daarnaast heeft ze een kleinschalige (buiten)praktijk aan de zuidrand van de Veluwe. Iris heeft toen ze 25 jaar was een burn-out gehad. Sindsdien is ze zich zeer bewust van het belang van het vinden van een goede balans tussen het uitleven van passie voor je vak én het zorgen dat je voldoende oplaadt.
Lees hier meer over Iris.  

Ik zou Karin omschrijven als gevoelig en rustig. Ik vind het mooi en prettig hoe je hardop denkt en daarin twijfels, ideeën en gevoel deelt. Dat stelt gerust. Maakt dat ik daardoor mij uitgenodigd voel om ook hardop te denken. Daarnaast een prettige, gestructureerde werkwijze. 

Melissa

Masterpsycholoog

Enthousiast, energiek, kwetsbaar en open.

Vivian

Masterpsycholoog

Karin is een gepassioneerde, moedige en openhartige stresskip in de positieve zin. Heel fijn hoe zij vanaf het begin al meteen haar eigen emotie deelde en daarin ook meenam naar haar eigen belevingswereld, zonder woordelijk haar verhaal van a tot z te vertellen. Het was duidelijk te merken dat ze vanuit haar eigen gemis en zoektocht iets is begonnen waarvan haar hart sneller gaat kloppen en waar ze haar ei in kwijt kan. 

Heerlijk om meegenomen te worden naar de beren die ze op de weg kon zien en de opluchting die je bij haar zag als het dan allemaal wel meeviel. En dit alles terwijl ze wel gewoon vol vertrouwen dit traject zelf ook aanging. De kracht, openheid en eerlijkheid die dat meebracht kon ik echt bewonderen. Ik merk ook dat dit mij uiteindelijk zelf ook weer vertrouwen gaf: ondanks alle beren die je kan zien, als je je hart volgt dan kan je hele mooie dingen bereiken. 

Nathalie

Masterpsycholoog

Warm, onbevooroordeeld, nieuwsgiering, ontvankelijk. 

Vivian

Masterpsycholoog

Iris is optimistisch en oplossingsgericht, maakt dat je enthousiast wordt om dingen uit te gaan proberen. Een gezellige, speelse werkwijze. Tevens mooi hoe je dan op een hele rustige en zachte manier de kern eruit haalt en kritische vragen kan stellen zonder er ‘boven’ te staan. 

Melissa

Masterpsycholoog

Iris zou ik omschrijven als een enthousiaste moeder met een heel groot kinderhart. Het was prachtig om te zien hoe ze in haar element zat. Volgens mij zat ze soms op haar puntje van haar stoel uit enthousiasme, maar tegelijkertijd wist ze ook de rust te bewaren. Hele fijne energie. 

Nathalie

Masterpsycholoog

Wat je concreet krijgt

 • De jaargroep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 masterpsychologen
 • Begeleiding door 2 GZ-psychologen tevens Buitenpsychologen, die hun kennis en vaardigheden inzetten om je te helpen groeien en ontwikkelen als psycholoog én als mens
 • 6 online bijeenkomsten van 1,5 uur waarin elementen zitten van intervisie, supervisie en het doen van concrete opdrachten of oefeningen
 • 4 natuurexcursies: elk seizoen trekken we 2 uur met elkaar een prachtig natuurgebied in om door middel van ervaren te werken aan een thema of persoonlijk vraagstuk
 • Toegang tot de whatsappgroep om er ook tussen de bijeenkomsten voor elkaar te zijn
 • Werkboeken en oefeningen die je aan het denken zetten en helpen je tot inzichten te komen waardoor je nóg meer gestimuleerd wordt in jouw ontwikkeling

–> Jouw investering : €1290,-

Zodat jij

 • Weet waar jouw kracht en talent ligt en daar voor gaat staan.
 • Dus weet wat je jouw cliënten en team of organisatie te bieden hebt
 • Zicht hebt op wat voor jou belangrijk is/wat jij nodig hebt om van de hoogste waarde te kunnen zijn
 • Waardoor je beter uit de verf komt in het werk wat je doet en zo nóg beter mensen kunt helpen als psycholoog
 • En als je gaat staan waar je goed in bent, zullen anderen dit opmerken en je kansen geven omdat ze weten wat ze aan je hebben en jouw potentie zien
 • Goed voorbereid bent op de GZ-opleiding (als dat jouw ambitie is)
 • Plezier blijft houden in je werk en het dus makkelijk gaat volhouden tot je pensioen
 • Zelf gigantisch groeit, ook als persoon, op een manier waar je de rest van je leven de vruchten van zal plukken
 • Zelfvertrouwen voelt, ook in lastige situaties, omdat je weet op welke stevige basis je terug kunt vallen
 • Vanuit die stevige basis weet welke keuzes je hebt te maken voor de toekomst en vol vertrouwen jouw pad gaat volgen

Want jij bent het instrument

Ik kijk positief terug op mijn deelname aan de groep. Het heeft echt bijgedragen aan mijn groei op het gebied van zelfreflectie, zelfbeeld en zelfontwikkeling. (…) Het is fijn om ergens onbegrensd bij stil te mogen staan, bij het belang van zelfzorg en zelfontwikkeling. 

Vivian

Masterpsycholoog

Ik heb het gevoel gehad dat het om mij als persoon draaiden en het niet ging om een nagenoeg vastgelegde route die je als psycholoog dient te bewandelen. Het was erg fijn om te ervaren hoe ik mezelf kan inzetten in een behandeling, in plaats van dat ik mijn gereedschapskist open en kijk wat er aansluit bij de cliënt. 

Nathalie

Masterpsycholoog

Ik merk dat het mij vooral op persoonlijk vlak helpt om aandacht te besteden aan mijn eigen normen en waarden. Ik ben er van overtuigd dat ik dit ook mee neem naar mijn werk en sociale leven. Op werk merk ik dat ik mezelf meer tijd gun. En dat ik daarnaast ook tegen mezelf kan zeggen: ‘de aanpak van een ander is niet perse de beste optie en mijn manier is dan ook niet perse fout als het afwijkt van een ander. Het is beide een manier, allebei anders’. 

Melissa

Masterpsycholoog

De intervisiegroep heeft mij gerustgesteld en het gevoel gegeven dat het ok is om het af en toe moeilijk te hebben als startend psycholoog. Het heeft mij laten inzien dat niet zo zeer mijn beperkte werkervaring een probleem is, maar hoe ik met mijn onzekerheid om ga. Op werk lukt het me beter om op een drukke dag stil te staan en pauze te nemen waardoor ik meer ontspannen ben.

Lotte

Masterpsycholoog

In eerste plaats heeft deelname me meer inzicht in mezelf gebracht. Hoewel ik al vaker stil sta bij mijn kwaliteiten en valkuilen, is het echte stukje talent voor mijn gevoel een beetje ondergeschikt gebleven. Dit inzicht maakt dat ik merk dat ik nu ook makkelijker naar mijn cliënten kan overbrengen wat ik ze kan en wil bieden en dat ik ook beter zie welke cliënten beter bij mij passen. 

Ook merk ik dat ik wat minder om me heen aan het grijpen ben om weer een stukje voortgang te ervaren. Waar ik eerst op bijna ieder gebied wel weer een verandering in gang wilde zetten, ben ik me meer gaan beseffen dat het ook ok is om op sommige plekken even stil te staan en te genieten van waar ik nu sta. Dit brengt mij meer rust. 

Nathalie

Masterpsycholoog

Ik heb altijd de drang gevoeld om precies te doen wat er van mij gevraagd werd. Ik vond het erg bevrijdend om te ondervinden hoe ik technieken kan uitzoeken/aanpassen zodat ik er voor mezelf het meeste uithaal.

Vivian

Masterpsycholoog

Meld je aan voor een jaargroep die binnenkort start

Lentegroep 2021

Op 24 maart 2021 gaan we van start met de Lentegroep.

Data:
Woensdag 24 maart 2021 – online 09:30-11:00

Woensdag 21 april 2021 – excursie 09:30-11:30

Woensdag 23 juni 2021 – online 09:30-11:00

Woensdag 14 juli 2021 – online 09:30-11:00

Woensdag 15 september 2021 – excursie 09:30-11:30

Woensdag 13 oktober 2021 – online 09;30-11:00

Woensdag 17 november 2021 – online 09:30-11:00

Woensdag 15 december 2021 – excursie 09:30-11:30

Woensdag 19 januari 2022 – online 09:30-11:00

Woensdag 16 februari 2022 – excursie 09:30-11:30

NB. wijzigingen voorbehouden

Herfstgroep 2021

Op 22 september gaan we van start met de Herfstgroep

Data:
Woensdag 22 september 2021 – online 19:15-20:45

Vrijdag 22 oktober  2021 – excursie 10:00-12:00

Woensdag 24 november 2021 – online 19:15-20:45

Woensdag 22 december 2021 – online 19:15-20:45

Vrijdag 21 januari 2022 – excursie 10:00-12:00

Woensdag 23 februari 2022 – online 19:15-20:45

Woensdag 16 maart 2022 – online 19:15-20:45

Vrijdag 22 april 2022 – excursie 10:00-12:00

Woensdag 15 juni 2022 – online 19:15-20:45

Vrijdag 8 juli 2022 – excursie 10:00-12:00

NB. wijzigingen voorbehouden

Denk je nu ‘dat is iets voor mij’?

Vul dan onderstaand contactformulier in.

Dan nemen wij contact met je op. 

 

8 + 3 =

FAQ – Veelgestelde vragen

Op welke dag vinden de online bijeenkomsten plaats? En hoe laat?

Dat verschilt per groep. Check de data en tijden hierboven. 

Bij de Wintergroep vinden de online bijeenkomsten  1x per maand plaats op woensdagavond van 19:15-20:45. 

Bij de Lentegroep vinden de online bijeenkomsten 1x per maand plaats op woensdagochtend van 09:30-11:00.

Op welke dag vinden de excursies plaats?

Dat verschilt per groep. Check de data en tijden hierboven.

In de Wintergroep vinden de 4 natuurexcursies plaats op een vrijdagmiddag.

In de Lentegroep vinden de 4 natuurexcursies plaats op woensdagochtend. 

Mocht de excursie offline niet door kunnen gaan vanwege beperkende maatregelen dan zal deze online plaatsvinden. 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Dat is helaas niet mogelijk, wij ontvangen graag het complete bedrag voorafgaand aan de eerste bijeenkomst.

Tip: vraag jouw werkgever om bij te dragen in de kosten. Deelname aan de jaargroep zal namelijk jouw inzetbaarheid verduurzamen. 

Waar vinden de natuurexcursies plaats?

De natuurexcursies worden gehouden in het midden van het land. Op de Utrechtse Heuvelrug of de Veluwe.

Wat is er anders aan deze jaargroep dan aan een intervisiegroep?

De jaargroep bevat elementen van supervisie én intervisie. Daarnaast doen we tijdens de bijeenkomsten concrete oefeningen en reiken we je ook opdrachten en oefeningen aan voor tussen de bijeenkomsten. Om zelf mee aan de slag te gaan, om zo nog meer uit het jaar te halen.

Binnen intervisie op bijvoorbeeld je werk zal het veelal over casuïstiek gaan. Binnen de jaargroep overstijgen we de inhoudelijke casuïstiek en gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Soms is dat aan de hand van een ervaring die je hebt gehad tijdens jouw werkzaamheden.