Welkom in mijn kantoor in de open lucht!

Met de psycholoog naar Buiten

Ik geloof dat een goed gesprek met een psycholoog in de natuur effectiever is dan een goed gesprek met een psycholoog in een kantoor of praktijkruimte. De natuur helpt stress te verminderen en buiten zijn bevordert beweging en creativiteit. Bovendien werkt de natuur als waardevolle spiegel wat sneller tot diepere inzichten leidt. 

 

 

Herken jij je in dit?

⋅ ik geef anderen altijd voorrang en cijfer mezelf weg, ik laat maar niet zien hoe ik me echt voel

⋅ ik kan bang worden van de intensiteit van mijn emoties, bang voor mijn schaduwkant of diepte

⋅ ik snap mezelf niet, ik heb toch alles goed voor elkaar maar voel mij toch onrustig en niet gelukkig

⋅ ik heb snel het idee dat ik iets niet goed doe en schiet dan in de verdediging of ga ‘pleasen’

⋅ ik wil het liefst alles zelf oplossen uit angst dat als ik hulp vraag dat ik anderen tot last ben

⋅ ik ben hard en streng voor mezelf, ik moet mij niet zo aanstellen en gewoon doorgaan

⋅ ik leg de lat hoog want ik wil anderen niet teleurstellen alleen blokkeer ik dan vaak en komt er helemaal niks meer uit

⋅ ik zit niet lekker in mijn vel, ben snel uit balans en emotioneel of prikkelbaar

⋅ ik voel me gevangen en in de spagaat zitten

⋅ ik denk regelmatig ‘is dit het nu?’

En hoe zou het zijn als?

Jij je niet meer onterecht laat weerhouden door angsten of andere emoties? Jij je ambities na kunt gaan jagen zonder belemmerende ballast? Wat zou er allemaal wel niet mogelijk zijn als je vanuit zelfvertrouwen en kracht jouw eigen pad gaat volgen? Als je gaat staan voor wie jij daadwerkelijk bent. Hoe fijn zou het zijn als je het vertrouwen voelt om het leven aan te kunnen ongeacht wat er gebeurt. Dat je weet en voelt dat je de storm wel zult doorstaan.

 

Life is not about waiting for the storm to pass,

it’s about learning how to dance in the rain

Mijn werkwijze

Mijn aanpak is nuchter en gericht op jou als persoon. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, dat jij je gezien en begrepen voelt. Er is ruimte voor verdriet, boosheid, angst en ook zeker voor humor. Binnen de trajecten werk ik niet met een standaard protocol. Ieder persoon is uniek en ik vertrouw op mijn kennis en vaardigheden die ik zo inzet dat ze aansluiten bij waar jij bent in jouw proces en waar jij behoefte aan hebt.

Waar

Mijn praktijkruimte bevindt zich op de Utrechtse Heuvelrug (Regio Utrecht/Amersfoort). Zelf vind ik het Leersumse Veld een fijne plek. Mocht je liever op een andere plek afspreken op de Heuvelrug dan kunnen we dat afstemmen.

 

Kies wat bij jou past

wandelgesprek

Tijdens een natuurwandeling van 45 minuten gaan we aan de slag met jouw vraagstuk.

Medium traject

Tijdens 6 natuurwandelingen en 3 online sessies gaan we eerst ‘back to basic’: wie ben jij, wat is jouw verhaal en kunnen we de belemmeringen of blokkades begrijpen. Vervolgens focussen we op de balans vinden waarin jij jezelf kunt zijn én waar je vanuit vertrouwen en ontspanning jouw pad kunt volgen om jouw ambities te verwezenlijken. 

Dit is wat je krijgt:

 • Kennismaking om je doelen en ambities te onderzoeken
 • 6 natuurwandelingen van 60 minuten
 • 3 online sessies van 30 minuten
 • Oefeningen en opdrachten op maat
 • Tussendoor ben ik er voor je per mail en per app
 • Duur ongeveer 4 maanden
 • Bonus: workshop van 3 uur

N.B. Het is mogelijk dit traject te upgraden naar 100% offline. Hiermee worden de online sessie vervangen door natuurwandelingen

 

 

 

 

 

 

 

 intensief traject

Tijdens deze 8 natuurwandelingen en 4 online sessies gaan we eerst ‘back to basic’: wie ben jij, wat is jouw verhaal en kunnen we de belemmeringen of blokkades begrijpen. Vervolgens focussen we op de balans vinden waarin jij jezelf kunt zijn én waar je vanuit vertrouwen en ontspanning jouw pad kunt volgen om jouw ambities te verwezenlijken. Ik ben nog een aantal maanden voor je beschikbaar als back up terwijl jij het écht aan het doen bent, je eigen pad volgen!

Dit is wat je krijgt:

 • Kennismaking om je doelen en ambities te onderzoeken
 • 8 natuurwandelingen van 60 minuten
 • 4 online sessies van 30 minuten
 • Oefeningen en opdrachten op maat
 • Tussendoor ben ik er voor je per mail en per app
 • Terugvalpreventie: je hebt recht op nog 1 wandeling of 2 online sessies binnen 3 maanden na het einde van het traject
 • Duur ongeveer 6 maanden
 • Bonus: workshop van 3 uur

 N.B. Het is mogelijk dit traject te upgraden naar 100% offline. Hiermee worden de online sessie vervangen door natuurwandelingen

tell me more!

Ik wil graag een afspraak om vrijblijvend kennis te maken en te onderzoeken wat mijn doelen en ambities zijn.

8 + 9 =

 

 

Ik durfde bij jou mezelf te zijn omdat ik vanaf het begin af aan het gevoel had dat ik met iemand aan het praten was die mij niet alleen hielp omdat het haar baan was en ze er voor betaald kreeg… ik voelde en zag de echte belangstelling, voelde de oprechtheid zonder dat je mij zielig vond. Je hebt mij nooit gezegd dat ik iets moest. Je luisterde zonder te oordelen.

 

 

Inmiddels ben ik halverwege mijn traject met Karin, en heb ik al zo’n mooie reis mogen afleggen waarin ik heel veel waardevolle lessen en inzichten heb gekregen, en ik kijk echt uit naar alle mooie inzichten die nog zullen volgen.

De afspraken vinden plaats in het Leersumse Veld, een hele mooie en inspirerende omgeving. Karin loopt als coach naast je i.p.v. dat ze tegenover je zit en dit voelt direct fijn en ontspannen aan.

Tijdens de wandelingen merk je dat Karin goed naar je luistert, en vervolgens altijd precies de goede vragen weet te stellen waardoor je weer mooie nieuwe inzichten opdoet en tot nieuwe ontdekkingen komt.

Ik ben heel blij dat ik deze investering in mijzelf heb gedaan en dat ik dit mijzelf gegund heb.

E.

 

 

Met het vers gemaaide gras nog aan mijn schoenen kom ik net thuis van ons (h)eerlijke gesprek in de zon. Jouw ruimte voor mij, echte aandacht en interesse, juiste vragen en bevestiging hebben mij weer helder laten zien wat mijn pad is en hoe ik concreet een volgende stap kan zetten. Dat pad raak ik gevoelsmatig nogal eens kwijt door de vele prikkels en mogelijkheden waaruit ik -net als veel andere millenials- allemaal schijn te kunnen (?) en vooral moeten (!) kiezen. Ons gesprek voelde heel gelijkwaardig en ontspannen, ik denk ook door de openheid van jou. Bedankt daarvoor!

F.

 

 

Karin is een fijne vrouw die gericht is op mij als persoon. En de spreekkamer is de prachtige natuur, een mooie plek waar je tijdens het gesprek ook echt de kracht van voelt en ziet. We hebben samen gelopen in prachtige natuur!

Karin is echt en een fijne vrouw met veel kennis. Zij luistert en stelt op je juiste momenten vragen maar kan ook zo nu en dan het gesprek samenvatten. Het is gewoon fijn dat ze tijdens het luisteren je hulpvraag eruit kan halen (als dit je zelf even niet lukt) om daar vervolgens dan ook met je mee aan de slag kan. Ik voelde mij echt snel op mijn gemak.

H.

 

 

Wat mij direct bij de eerste afspraak met Karin opviel was dat ik het gevoel had dat ze naast me stond, in plaats van dat ik met een professional aan het praten was. De sfeer was ontspannen en ik vond het super fijn om in de natuur af te spreken, in plaats van in een kantoortje. Ja, Karin is een super fijne vrouw. Ik voelde me vrij om te vertellen wat er op m’n hart lag en waar ik tegenaan liep. Ze nam alle tijd voor me en door haar reacties kon ik merken dat ze met volle aandacht bij mij en mijn verhaal aanwezig was. Ze dacht ook echt met mij mee en voelde intuïtief goed aan waar ik behoefte aan had. Ik zag door de bomen het bos niet meer en zat al maanden compleet vast, maar na twee gesprekken met Karin ben ik nu weer volop in beweging en geloof ik alweer wat meer in mezelf. Ik voel me alweer een stuk beter en hoor ook van mensen om me heen dat ze zien dat ik weer begin te stralen. Ja, ik vond het best spannend om zo’n groot geldbedrag neer te leggen, maar het is het nu al meer dan waard!

N.

Hieronder meer uitleg over gesprekken in de buitenlucht en wandeltherapie door de oprichters van de Buitenpsychologen waar ik bij ben aangesloten.

Veelgestelde vragen

Worden de trajecten vergoed door de zorgverzekering?

Ondanks dat ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog heb afgerond en dus bevoegd ben om te werken binnen de verzekerde zorg kies ik ervoor om met find & follow als psycholoog zonder bemoeienissen van zorgverzekeraars te werken. Dit geeft mij de ruimte om 100% van mijn aandacht te besteden aan jouw hulpvraag in plaats van het bezig zijn met ‘binnen de lijntjes’ werken.

Dit betekent concreet dat mijn trajecten niet worden vergoed vanuit de basisverzekering. Als je een aanvullende verzekering hebt is wellicht gedeeltelijk vergoeding mogelijk. Neem hiervoor contact op met jouw zorgverzekeraar.

Wat zijn andere opties voor vergoeding?

– Mogelijk heb je vanuit jouw CAO een opleidingsbudget/vitaliteitsbudget/duurzaaminzetbaarheidsbudget. Deze kun je ook gebruiken voor een traject bij find & follow
– Vraag bij HR of P&O afdeling na of ze een opleidings- of coachingsbudget hebben dat ingezet kan worden als werknemers dat nodig hebben
– Vraag bij je leidinggevende of directeur of er budget is voor persoonlijke ontwikkeling
– Als een (coachings)traject invloed heeft op je inzetbaarheid en effectiviteit op het werk is dit aftrekbaar van de belasting (als studiekosten en scholingsuitgaven)
– Het UWV kan jouw traject vergoeden als jij door stress en/of burn-out op dit moment niet in staat bent om te werken.  

Wat zijn de voordelen van een traject zonder tussenkomst van de zorgverzekering?

– Er hoeft niet verplicht een diagnose gesteld te worden voor een traject bij find & follow, anders dan een traject met tussenkomst van de zorgverzekeraar. Een gestelde diagnose kan een rol spelen in de hoogte van de premie bij het afsluiten van verzekeringen zoals een overlijdensrisicoverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Tevens kunnen sommige diagnoses impact hebben op je autorijbevoegdheid.

– Anders dan bij een traject met tussenkomst van de zorgverzekering hoef je bij find & follow geen verplichte vragenlijsten in te vullen.

– Er is geen sprake van maximale behandelminuten. Heb je behoefte aan meer afspraken dan is dat mogelijk.

– Wat weinig mensen weten is dat je bij een vergoed traject door de zorgverzekering altijd eerst je eigen risico moet opmaken. In veel gevallen betekent dat dat je sowieso €385,- zelf moet betalen. Als je jouw eigen hoger risico hoger hebt ingesteld kan dat oplopen tot €885,-. Lang niet altijd wordt 100% van een behandeling vergoed, dus de kans is aanwezig dat je naast het eigen risico nog extra kosten moet betalen. 

Kan ik ook in termijnen betalen?

De kennismaking is geheel vrijblijvend. Er kan gekozen worden om het traject in twee termijnen te betalen of het gehele bedrag in een keer. Als je het totale bedrag in een keer wilt voldoen, betaal je na de kennismaking. Kies je ervoor om in 2 termijnen te betalen, dan betaal je de eerste termijn na de kennismaking en de overige termijn op de helft van het traject (na 2 of respectievelijk 3 maanden).

Wat is het werkgebied van de (buiten) psycholoog?

Mijn praktijkruimte bevindt zich in de open lucht op de Utrechtse Heuvelrug (regio Utrecht/Amersfoort). Zelf vind ik het Leersumse Veld een fijne plek. Als je dan toch de natuur in trekt dan maar gelijk naar een heel mooi gebied, vind je niet? (Mocht je liever op een andere plek afspreken op de Heuvelrug dan kunnen we dat afstemmen.)

Waarom zou ik kiezen voor wandeltherapie in plaats van normale therapie?

 • Het blijkt voor veel mensen makkelijker over lastige kwesties te praten als je naast elkaar loopt (i.p.v. tegenover elkaar zitten).
 • Wandelen werkt rustgevend en heeft een positief effect op je gemoedstoestand (stresshormonen dalen – gelukshormonen stijgen).
 • Je bent zowel lichamelijk als geestelijk in beweging: je neemt stappen!
 • Een wandeling brengt stilte in je hoofd, waardoor je rust krijgt om te luisteren naar jezelf.
 • Wandelen geeft energie, maakt je alerter en creatiever.
  Bron debuitenpsychologen.nl

Wat is de achtergrond van de (buiten) psycholoog?

Ik ben opgeleid als Gezondheidszorg (GZ-)psycholoog en gecertificeerd Buitenpsycholoog en daarnaast aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie.

Benieuwd naar mijn opleidingen klik dan hier.

Contactinformatie

find & follow

Karin van Maurik

T: 06 36 44 54 68

E: contact@findandfollow.nl

KvK: 74363670

BTW-ID: NL002208359B45

 

Werkgebied Utrechtse Heuvelrug

Locatie: Leersumse Veld
Picknickbank voor De Veldschuur
Maarsbergseweg 18a
3956 KW Leersum

Werkdagen

Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
N.B. In overleg kunnen afspraken in de avond plaatsvinden