van mens tot mens

bezig zijn met de essentie van mijn vak als psycholoog

Een veilige haven bieden van waaruit de ander kan verwerken, ontdekken, groeien en uiteindelijk zelf weer verder kan, dat is voor mij de essentie van mijn vak als GZ-psycholoog.

Want dat is wat ik anderen gun: dat zij de kracht (her)vinden om hun eigen pad te lopen, ook als er hobbels op hun pad komen. 

HOE IK ALLES VOOR ELKAAR HAD MAAR OOK MEZELF WAS VERLOREN…

Leuke, lieve en zorgzame partner 
Getrouwd 
Koophuis 
Kindje 
De in psychologenland felbegeerde titel GZ-psycholoog 

Kortom ik had het complete plaatje dat ik vroeger voor mij zag voor als ik ‘groot’ zou zijn.

En toch zat een onrust mij dwars. Eentje die ik liever niet wilde voelen want tja… ik had toch alles om gelukkig van te worden, daar moest ik juist dankbaar voor zijn! Maar was dit het dan?

Eigenlijk vond ik het moederschap best zwaar en was ik liever aan het werk dan dat ik een ‘mamadag’ had. Het werk binnen de reguliere GGZ als GZ-psycholoog kostte mij echter meer energie dan het mij opleverde. Daarnaast voelde ik mij thuis schuldig als ik tijd en ruimte voor mezelf nam en kon daar dus niet van genieten.

Kortom, de balans was ver te zoeken

Ik worstelde met een hoofd dat vol zat met ‘moetjes’, mijn gevoel was maar lastig, als een ongenode gast, en mijn energie bleef maar wegsijpelen. Waar was de levenslustige, sportieve en optimistische ik gebleven?

Uit de behoefte om met iemand te kunnen sparren, iemand die eens kritische vragen aan mij stelde en uit de behoefte om ‘legitiem’ tijd voor mezelf te hebben ben ik een traject gestart bij een loopbaancoach. De angel kwam al snel naar boven: ik mocht mijzelf wel eens meer centraal gaan stellen en mij minder bezig gaan houden met wat ik dacht dat anderen of de maatschappij van mij verwachten. Dan zou het zo maar eens kunnen dat ik en al mijn vaardigheden beter tot hun recht zouden komen, ik mij krachtiger zou voelen en de energie dus weer zou gaan stromen. 

Find & follow is hier het resultaat van!

Ik besefte mij dat als ik binnen de gebaande paden niet het beste tot mijn recht kom, ik mijn eigen pad kan creëren en volgen. Dus met volle angst vooruit ben ik find & follow begonnen.

COPYRIGHT © 2020 l fotografie door www.nienkevandenderenfotografie.nl